Nei til leksestreik

Denne uken skal en rekke elever i Hordaland nekte å gjøre leksene i håp om å slippe fremtidige lekser. Streiken er arrangert av Rød Ungdom og møter kritikk fra 1. Nestformann i Hordaland FpU, Tristan Dupré

– Lekser fører til bedre læringsutbytte og gir elevene mulighet til å legge opp sin egen fritid, sier Dupré – Samtidig er det viktig med ekstra oppfølging og leksehjelp til de elevene som sliter med leksene, presiserer nestformannen

– Aksjonen bærer preg av lureri fra RU sin side, raser Dupré. – Det er et faktum at dersom leksene forsvinner må man ha en lengre skoledag for å komme gjennom pensum. RU sitt argument er at de vil effektivisere skolen slik at vi får mer læring per time noe som vil gjøre at det blir plass innen dagens tidsramme for det skolearbeidet som i dag gjøres hjemme. Et av problemene med dette er at absolutt alle norske [stortings]partier vil ha en så effektiv skoledag som mulig uten at det er så enkelt å gjennomføre.

– Selv om RU hadde klart å komme til makten og effektivisert skolen slik de sier (fra for eksempel 5 til 4 timer) må de uansett utvide med en time (fra 4 til 5 igjen) for å få inn leksen. Så uansett hvordan de vrir og vender på det så vil de frata skolelever fritiden sin. Derfor synes jeg det er direkte frekt av RU å beskylde høyresiden for å stjele elevers fritid når saken er helt motsatt, sier Nestformannen.

– En god sanksjon for elevene vil være igjennsitting i en time for hver dag de ikke gjør lekser, dette vil også gi en praktisk illustrasjon av hva en såkalt leksefri skole innebærer, avslutter Dupré

Les mer om saken i Bergens Tidende her:

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/–Skal-kuppe-skoletimer-2582316.html

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized