I desember er alle liberalister

En måned hvert år får det norske folk en smak av liberalismen. Måneden med søndagsåpne butikker, og halv skatt. Fremskrittsparti-måneden. Desember.

Vi er nå godt inne i årets siste måned. Jens Stoltenberg har ikke det samme behovet for å detaljregulere folks liv nå. I en del større tettsteder er det rett nok tillat å kjøpe seg et brød også på søndager resten av året, men kun dersom butikken er helt ubegripelig trang.

Mon tro hva resultatet ville blitt dersom alle partier skulle fått sin egen måned. Oktober kunne gått til Høyre, grått og kjedelig. I konservatismens ånd skal alt være slik det alltid har vært, med unntak av noen mindre endringer som skattefradrag på personlig gartner. Folkelig og fint.

November går til KrF. Måneden der all «umoralsk adferd» skal forbys. Kan man ikke å forby er stigmatisering et godt alternativ.

Januar kan Venstre få. I Januar skal alle panelovner skrus av, sparedusj blir påbudt, og antall flyavganger fra norske flyplasser reduseres med 50%. Trygd skal omdøpes til borgerlønn og utbetales til alle, fordi inflasjon er en bra ting i januar.

Februar går til Senterpartiet og Kjersti Toppe. Forbudsmåneden kaller vi den. Det blir forbudt med pappvin, lilleputtfotball, terningkast på øl i avisen og angrepiller i butikken. Det er godt januarsalget er over, for i Februar hadde det bare vært lov å kjøpe norske varer.

Sosialistisk Venstreparti kan få mars. Alle fedre skal ta permisjon, men barnet skal i barnehagen fra det runder to uker. Skoledagen skal utvides til 10 timer hver dag, men arbeidsdagen skal kortes ned til 3 timer slik at foreldrene har tid til å være med barna. I mars er det viktig å holde fast på at det er samfunnet som er årsaken til alle individets utfordringer, og at ingen kan forventes å ta ansvar for sitt eget liv. Skattebetalernes støtte til diktaturer og røverstater skal tidobles. God samvittighet koster faktisk ganske mye med dagens valutakurs. Gode intensjoner må være førende for alt man gjør. Resultater er underordnet.

AP får ingen egen måned, de har jo tross alt styrt landet i 50 av de siste 70 årene. Så får vi håpe at alle måneder blir Fremskrittspartiets etter stortingsvalget om et knapt år; omfattende skattekutt og søndagsåpne butikker, og mer frihet til folk flest. Året rundt.

Innlegget sto på trykk i ulike lokalaviser i uke 50

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized