Har Arbeiderpartiet noen gang brydd seg om Bergen?

12.Januar var AUF ute i BT og beskyldte regjeringen for å ikke bry seg om Bergen. Jeg må spørre AUF om de fulgte med da de selv satt i regjering. For jeg må ærlig innrømme at det ikke er så troverdig å si at man skal dekke inntil 70 prosent av bybaneutbyggingen når Arbeiderpartiet i regjering bare dekket rundt 10 prosent av bybaneutbyggingen. For hva betyr egentlig inntil 70 prosent? Betyr det 51 prosent?

Jeg synes det er trist å se at mine politiske motstandere ikke klarer å følge med i sine egne rekker før de begynner å kritisere andre. AUF viser her tydelig at de ikke klarer å feie for egen dør og se hva de selv gjorde da de var i regjering. AUFeren viser også manglende innsats til å se hva Arbeiderpartiet stemmer for på Stortinget. For det er en realitet at FrP og regjeringen har forsøkt å bidra med mer statlige penger til å redusere bompengene over hele landet. Det er derfor trist å konstatere at Arbeiderpartiet på Stortinget stemmer imot flere bevilgninger som skal kutte bomtakster for blant annet bergenserne. Istedenfor å fokusere på regjeringen burde AUF fokusere på sitt eget moderparti og spørre dem om hvorfor Arbeiderpartiet stemmer mot å redusere bomtakstene. Jeg syntes derfor at det er en svært merkelig påstand at man uten Arbeiderpartiet i regjering risikerer å betale mer bompenger i Bergen.

Regjeringen jobber målrettet for å bedre luftkvaliteten, kutte utslipp og styrke kollektivsatsingen. Dersom innbyggerne i Bergen ønsker reduksjon i bompengesatsene i Bergen trenger man et sterkt FrP på Stortinget som kan få medhold i ytterlige bompengekutt.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized